вівторок, 20 квітня 2021 р.

Географія 11 кл

Тема: Населення України


v Виконайте практичну роботу 9.

 

Тема. Аналіз картограм  народжуваності, смертності, природного приросту, густоти  населення, урбанізації в Україні

Мета: навчитися аналізувати картографічні джерела про населення, добирати статистичні матеріали на сайті Державної служби статистики для встановлення територіальних відмінностей перебігу демографічних процесів та розселення в Україні; сприяти формуванню навичок роботи з тематичними картами; формувати вміння одержувати інформацію.

Обладнання: тематичні карти «Народжуваність населення», «Смертність населення», «Природний приріст населення», «Загальна густота населення», «Урбанізація». 

Завдання 1. За даними тематичних карт атласу (11 клас): «Народжуваність населення», «Смертність населення», «Природний приріст населення», «Загальна густота населення» та «Урбанізація»  https://drive.google.com/file/d/1dBa_CVSWffzUAmJBd8Wm2QwNUuXk8kiZ/view , а також матеріалами на сайті Державної служби статистики http://database.ukrcensus.gov.ua/PXWEB2007/  згрупуйте області України й запишіть їхні назви у відповідні комірки таблиці.

Просторові відмінності демографічних процесів

та розселення в Україні

 

 

Області України

Демографічні процеси

Розселення

народжува-ність,

смертність,

природний приріст,

густота населення, осіб/км2

рівень урбанізації, %

Україна в цілому

10,5

14,4

-3,9

74,3

68,9

Області з показником вищим за середній по країні

 

 

 

 

 

Області з показником близьким до середнього по країні

 

 

 

 

 

Області з показником нижчим за середній по країні

 

 

 

 

 



1Розв’язати задачі: 
а) Кількість населення адміністративного району за рік збільшилася з 30500 осіб до 30850 осіб. Чому дорівнює сальо міграції в цьому районі, якщо природний приріст населення становив 120 осіб за рік.
б) У країні з населенням 10 млн осіб і територією 60 тис.км2 міське населення становить 70%. Визначте густоту сільського населення (осіб /км2) у цій країні.

Роботи відправити до 21.04.2021р 

Д.З. Опрацювати § 26-27.

Немає коментарів:

Дописати коментар